Дистанционно обучение / Извънредно положение/ Заповеди,разписания...

Дистанционно обучение / Извънредно положение/ Заповеди,разписания...

Дистанционно обучение / Извънредно положение/ Заповеди,разписания...

           Уважаеми ученици,учители и родители,

 

Във връзка с обявеното извънредно положение,свързано с коронавируса се преустановяват учебните заведения във всички училища до 29.03.2020 г.От понеделник – 16.03.2020 г във всички училища  започва обучение от разстояние в електронна среда /дистанционно обучение/.

  В нашето училище също ще се провежда дистанционно обучение от всички учители с всички ученици.

   За това е необходима мобилизацията на всички страни в образователния процес – учители,ученици и родители.

  Обучението за училището ни,съобразявайки се със специфичните условия за работа,с кадровия и технологичен потенциал на този етап ще се извършва чрез платформите на Електронен дневник на „Школо“и „Уча се“.

Затова е необходимо всички ученици и родители да имат регистрация в ел.дневник на „Школо“.

   От учениците искаме да стоят в къщи и на своите ел.устройства да следят това,което като уроци,упражнения и задачи им дават учителите.Чрез ел.дневник могат да задават въпроси за консултация на преподавателите и на възпитателите,които след обяд от 14 до 18 часа ще бъдат на разположение за помощ при уроците и проверка на домашните работи. Всички преподаватели чрез своите профили в „Школо“ ще виждат кои ученици четат и пишат домашните работи.По проверените домашни работи и отговори на други задачи и въпроси ще ви оценяват.От платформата „Уча се“,която МОН гарантира,че ще бъде ползвана безплатно,учителите могат да качват видеоуроци.Учителите могат и трябва да разработват уроците и да ги качват сканирани н пратформата на „Школо“, за да са по-разбираеми за учениците, по начина по който се преподават в клас.

   От родителите искаме да направят регистрация тези,които все още нямат и да помогнат на своите ученици,които също все още нямат.За да бъде ефекта от това обучение ефективен е необходимо регистрациите да се направят до 14.00 часа в неделя -15.03,за да може от понеделник от 8.00 часа да започнат първите часове.

 

Подробна иструкция за регистрация на ученици и родители се намира в прозорец „Новини“ – „Електронен дневник“ в сайта на училището:ou-koprivlen.com

 

Пожелавам на всички да бъдем здрави,отговорни и мотивирани за да преодолеем този труден период!

 

                                                          

                                                              Директор: Александър Белчев